A CASA

Fiscaal en juridisch advies

AUTO-INVOER

AUTO INVOEREN IN SPANJE IN 2 WEKEN GEREGELD!

(uitsluitend in de provincies Valencia, Castellon, Alicante en Murcia).

Gedurende de invoer kunt u uw voertuig gewoon blijven gebruiken.


VRAAG HIER OFFERTE!
(Stuur altijd een kopie van uw NL kentekenbewijzen mee). 

De kosten voor het invoeren van een auto in Spanje bestaan voor een niet onaanzienlijk deel uit de kentekenregistratiebelasting (vergelijkbaar met de Nederlandse BPM) en verder nog uit andere leges en belastingen. De kentekenregistratiebelasting is sinds 1 januari 2008 gekoppeld aan de CO2 uitstoot van de auto. Vuistregel is: hoe nieuwer en vervuilender de auto, des te duurder is de invoer er van. Vaak kunnen de kosten van de invoer snel worden terugverdiend door de veel lagere wegenbelasting in Spanje in vergelijking met Nederland.

De procedure voor het invoeren bestaat uit het ITV-keuren van de auto in Spanje, het opmeten er van voor het maken van de z.g. "ficha reducida", de afmelding in Nederland bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de aanvraag van de kentekenbewijzen, de betaling van de verschuldigde leges, kentekenregistratiebelasting en de wegenbelasting en het vervaardigen van de kentekenplaten. A CASA verzorgt dit gehele traject voor u.

Indien u naar Spanje emigreert, bestaat de mogelijkheid uw auto in te voeren zonder het betalen van kentekenregistratiebelasting. Dit kan tot aanzienlijk lagere kosten leiden.

Let op: met een Spaans kenteken mag u in principe overal in Europa rijden. Echter u mag er alleen in Nederland mee rijden als u aan kunt tonen, dat u GEEN Nederlands ingezetene bent. Het is Nederlands ingezetenen namelijk doorgaans NIET toegestaan met een buitenlands kenteken te rijden in Nederland. Als u bv. over een Spaans Certificado of Tarjeta de Residencia beschikt, dan kunt u hiermee aantonen dat u geen Nederlands ingezetene bent.

Bent u Nederlands ingezetene, dan kunt u voor een eenmalige periode van maximaal 2 weken per jaar toestemming aanvragen om met de auto in Nederland te rijden. Deze aanvraag kunt u via Internet hier doen.

 

 

 

Welcome

Recent Photos